Skolvisningar

Några barn står och tittar på sina målningar

Alla skolor och förskolor och särskolor i Uppsala kommun är välkomna på visning av utställningar och skapande arbete i verkstan utan kostnad. Kommer du från en skola utanför kommunen tar vi en mindre avgift för besöket.

Visning och skapande i verkstan

Besöken består av 45 minuters visningar. Tillsammans med en erfaren pedagog övar ni bildseende och utvecklar språket genom tankar och begrepp med hjälp av konsten.

Visningarna kan kombineras med 45 minuters skapande i verkstan. Under passen i verkstan lär vi oss genom praktiskt arbete. Vi inspireras av konstnärliga tekniker, frågeställningar i utställningarna och metoder för visuell kommunikation. Vi arbetar ofta tillsammans i grupp. 

Tider våren 2022

Vi har skolvisningar tisdag och torsdag 9.00 och 12.30 för förskola till årskurs 6. Torsdag och fredag förmiddag samt eftermiddag 10.00 och 13.00 för högstadiet, gymnasiet samt SFI och vuxenskola. 

  • 30 + 30 minuter, visning och verkstad för barn i 5-6 år
  • 30 + 45 minuter, visning och verkstad årskurs 1-3
  • 45 + 45 minuter, visning och verkstad årskurs 4-9
  • 60 minuter visning för högstadiet och gymnasiet, SFI och vuxenskola

Med hänsyn till situationen med Covid-19 sker arbetet i verkstadan i halvklasser. Max 10 + 10 elever.

Boka skolvisning

Boka skolvisning via Uppsala kommuns utbudsbokning

Eller kontakta Andreas Åkerlind, museivärdskoordinator och pedagog.

E-post: andreas.akerlind eller konstmuseum@uppsala.se
Telefon: 018-727 25 78
Mobil: 072-452 99 74

Videotutorials

Uppsala konstmuseum erbjuder även digitala videotutorials som inkluderar en kort visning av pågående utställningar och en uppgift som man kan jobba med både i klassrummet och hemma. Vi har tutorials med olika svårighetsnivå och för olika åldersgrupper. Du som lärare avgör vilken nivå som individuellt passar eleverna bäst.

Digitala videotutorials

Uppdaterad: