Digital programserie: Art Moments

Art Moments

Art Moments är en programserie där konststaden Uppsala kartläggs genom konstnärens, skribentens, kulturarbetarens eller konstsamlarens personliga berättelse. De första avsnitten producerades i samarbete med Studentradion och Fanny Svärd. Avsnitt fyra är producerat i samarbete med Anna Holmbom.

Var går gränsen? Möjliga och omöjliga konstverk i Uppsala kommuns offentliga miljö. 

Lisen Hessner, tidigare intendent för offentlig konst och konststrateg i Uppsala kommun fram till 2012. Inspelat föredrag och intervju med Lisen Hessner producerat av Anna Holmbom i samarbete med Uppsala konstmuseum.
Art Moments Avsnitt 4 Lisen Hessner

Sebastian Johans - Vilken är konstkritikerns blick på Uppsalas konstliv?

Sebastian Johans, konstkritiker på UNT och DN, bevakar och granskar tendenser inom konsten både i Uppsala, nationellt och internationellt. Vilken är konstkritikerns blick på Uppsalas konstliv? När gnistrade det till?
Art Moments Avsnitt 3 Sebastian Johans

Anna Ehn - Om minnesvärda konstprojekt i offentlig miljö.

Anna Ehn, chef för offentlig konst i Uppsala kommun berättar om minnesvärda konstprojekt i det offentliga rummet och om hur arbetet kommer att bedrivas framöver med offentliga bestaltningar över hela Uppsala kommun.
Art Moments Avsnitt 2 Anna Ehn

Cia Rimmö - Skildringar inifrån Uppsalas konstliv med 1960-talets ateljéfester och från utställningar i Uppsala under flera decennier.

Cia Rimmö är Uppsalabo med en lång museikarriär bakom sig, från konstpedagog vid Stiftelsen Upplands konstmuseum till museichef på Västerås konstmuseum och ordförande för Uplands konstförening. Under kvällen får vi skildringar inifrån Uppsalas konstliv med 1960-talets ateljéfester på Blomgatan 9 och utifrånblickar kring betydelsefulla utställningar i staden under olika decennier.  Vi får återstifta bekantskap med konstnärer som Lars Arrhenius, Mary Kelly, Bill Viola och Ingolf Kaiser.
Art Moments Avsnitt 1 Cia Rimmö

Uppdaterad: