Recensioner av En postum resa in i framtiden

Utställningen En postum resa in i framtiden har recenserats i flera tidningar och magasin. Här kan du ta del av citat från recensionerna och klicka dig vidare för att läsa dem i sin helhet.

"Grundidén och det curatoriella arbetet av Rebecka Wigh Abrahamsson är utmärkt, och utställningen visar tydligt hur Eklunds återhållsamma men knivskarpa anslag har behållit sitt bett och äger en solklar relevans i vår tid".

Dagens Nyheter, Sebastian Johans
Läs hela recensionen på dn.se

 

"En postum resa in i framtiden” är trots sitt ganska blygsamma format en på samma gång kuslig, tankeväckande och vacker utställning".

Expressen, Therese Bohman
Läs hela recensionen på expressen.se

 

"Ett unikt tillfälle att få ta del av Eklunds utsökta svit med etsningar i sin helhet, snyggt presenterade som en fris i museets största sal". 

Konsten.net, Magnus Bons
Läs hela recensionen på konsten.net

 

"Och My Lindh osäkrar museisalarna med verket "Det fanns nu", som helt och hållet består av text: korta meningar som dyker upp här och var och antyder att någonting utspelat sig här, som vi inte kan se. Texter som inte förklarar, inte slår fast någonting. Som istället öppnar sig mot det okända. "Här inne verkade allt lugnt", står det på en vägg i trapphuset. Men ovanför hatthyllorna i källaren står det: "De kunde inte ana hur deras liv skulle komma att te sig".

P1 Kultur, Mårten Arndtzén
Läs eller lyssna på hela recensionen på sr.se

 

"Posthumous Journey into the Future”—makes the madness of Linnaeus’ obsession with taxonomic order palpable by simultaneously reproducing its aesthetic and excising its truth claim. The future has already been built and abandoned".

E-flux, Natasha Marie Llorens
Läs hela recensionen på e-flux.com

 

”Kan konsten förändra världen är frågor som uppstår? Kanske inte världen men väl individen, och i bästa fall ge den nödvändiga örfil som krävs för att vi skall reagera innan det är alldeles för sent”.

Cora, Yvonne Ihmels
(recension finns enbart i tryckt magasin)
 

 

 

Uppdaterad: