Om konstnären

Sara Ekholm Eriksson skulpterar i kalksten och glas och låter materialen gestalta långa tidsperspektiv och naturens föränderlighet.

sida-Sara-Ekholm.jpeg

Sara Ekholm Eriksson

Sara Ekholm Eriksson är född 1994 och uppvuxen i Uppsala. I sitt konstnärskap förenar hon uppväxtens utflykter i det uppländska landskapet med ett poetiskt berättande och ett intresse för olika tvärvetenskapliga samarbeten. Sara Ekholm Eriksson skulpterar i kalkstenen och glas och låter materialen gestalta långa tidsperspektiv och naturens föränderlighet. Kalkstenen som bildats på havets botten är i sig ett exempel på en metamorfos.

2022 tog Sara Ekholm Eriksson examen MA i Fine Art från Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Hon har även haft ett utbytesår på École Nationale Supérieure des Beaux-Arts i Paris. Examensarbetet En vetsaga om metamorfosen hyllades stort och utöver Uppsala kommuns ateljéstipendium, har hon mottagit stipendierna Anna Lisa Thomson till Minne, samt Maria Bonnier Dahlins stiftelse med grupputställningar på Uppsala konstmuseum och Bonniers konsthall hösten 2022.

Konstnären har även ställt ut på Naturhistoriska Riksmuseet. Genom den tvärdisciplinära gruppen Cluster 8 medverkade hon i grupputställningen Ur tid på Evolutionsmuseet sommaren 2023. Hon har även samarbetat med Gnesta Art Lab och ställt ut på Reaktorhallen R1, KTH samt Örebro Länsmuseum.

Lär mer om saraekholmeriksson

Uppdaterad: