Christopher Long - Årets konstnärsprofil 2024

Uplands konstförening har utsett Christopher Long till Årets konstnärsprofil 2024. I utställningen får du ta del av hans konstnärskap och sinnliga måleri.

Riverbend700x390.jpgChristopher Long, Riverbend, beskuren. Foto: Sarah Rimmö Toure 

Utställningsperiod: 19 december 2024–2 februari 2025
Vernissage: 19 december 
Entré: Fri entré
Besök utställningen: Se museets öppettider och ta del av annan praktisk information inför ditt besök

Christopher Long är en svensk målare född 1982 i New York och verksam och boende i Uppsala. Han har en kandidat från Visual Arts i New York samt en master från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. I denna utställning får du se ett urval av hans måleri.

Ur Uplands konstförenings motivering:

… för sitt sinnliga och existentiella konstnärskap där han med nyfikenhet och omsorg gestaltar de små detaljerna i livet och omvärlden. Christopher Long målar landskap och växter med en intensiv känsla och närvaro. Det handlar om det stora i det lilla och det lilla i det stora och han ser och förtydligar sammanhang och relationer i vår tillvaro här och nu.

Det kan vara upplevelser av frodigt gräs, torra spruckna grenar, prasslande löv, dofter och tystnader som väcks genom måleriet. Med en högt driven färgskala och surrealistisk känsla målar Christopher Long en värld som skapar referens till våra egna bilder, upplevelser och känslor av naturens platser.

Uppdaterad: