Om konstnärerna - All That Is Solid Melts into Water

Tio samtida konstnärer är med i utställningen. De har bjudits in att medverka med befintliga konstverk och nya beställningsverk på samma tema.

Medverkande konstnärer

 

Ala Younis_löptext.jpgAla Younis (JO)

Ala Younis, född 1974 är en konstnär, curator och arkitekt som bor och verkar i Jordanien. Hennes konst och projekt har visats i en rad olika sammanhang i hela världen, bland annat i Amman, Dubai, London, New York, Sevilla, Sharjah och Prag. Ala Younis curerade även Kuwaits första paviljong på Venedigbiennalen och är en av curatorerna till årets Singaporebiennal.

 

 

puff2-ali cherri.jpgAli Cherri (LB/FR)

Ali Cherri, född 1976, är video- och bildkonstnär, bosatt i Beirut. Det antika arvet, och ruinen som estetik intresserar Cherri. Det kan handla om hur kulturhistoriska föremål i Mellanöstern blir brickor i ett geopolitiskt spel men också om vad en uppväxt i ruiner gör med människor. Ali Cherris konst har visats på bland annat Galerie Imane Farès i Paris  Paris och Gwangjubiennalen i Sydkorea och Venedigbiennalen. På årets Cannefestival debuterade han som filmregissör.

 

Anja Örn_löptext.jpgAnja Örn (SE)

Anja Örn, född 1972, är en skulptör som bor och verkar i Luleå. Hennes arbeten utgår ofta från naturen, I senare verk undersöks skärningspunkter där natur och industri möts med frågor om konsekvenserna av människans stora projekt i landskapet. Anja är en av del av Galleri Syster i Luleå.

 

 

David Larsson_löptext.jpgDavid Larsson (SE)

David Larsson, född 1981, bor och verkar i Jordbro och Stockholm. Hans arbete kretsar ofta kring sociala och politiska frågor och frågor som rör naturresurser. David Larssons konst har visats på bland annat Konsthall C, Galleri Mejan Haninge konsthall och BLOKK i Bergen. 

 

 

Fadlabi_löptext.jpgFadlabi (SD/NO)

Fadlabi, född, 1975 i Omdurman, bor och verkar i Oslo och Luleå. Främst arbetar han med måleri, litteratur  och performance. Hans konst har bland annat visats på Nationalmuseet för Arkitektur och Design i Oslo och Sharjah-biennalen. Fadlabi driver galleriet Kartohum Contemporary Art Center i Oslo tillsammans med Karin Erixon.

 
 

Hanni Kamaly_löptext.jpgHanni Kamaly (NO/SE)
 

Hanni Kamaly, född 1988 i Norge är konstnär, bosatt i Malmö. Ofta arbetar hon med historia och det förflutna som konstnärlig utgångspunkt. Kamalys verk har ställts ut vid ett stort antal museer och gallerier, bland annat Accelerator, Stockholm (2022), KINDL, Berlin (2022), Göteborg konsthall (2021-22), Index, Stockholm (2021) och  Oslo Kunstforening (2020-21). Hon har även curerat utställningen Behold We Are, på Lunds konsthall.

jesper nordahl.jpgJesper Nordahl (SE)

Jesper Nordahl, född 1969, bor och verkar i Stockholm. Han arbetar främst med video och intresserar sig för politiska och sociala frågor. Hans konst har visats både i Sverige och internationellt, bland annat på Moderna Museet, Colombo Art Biennale, Colombo; Grazer Kunstverein och Museum of Fine Arts i Split.  

 

Katarina_löptext1.jpgKatarina Pirak Sikku (SE)

Katarina Pirak Sikku, född 1965 i Jokkmokk, är målare, tecknare och fotograf som bor och verkar i Sverige. Hon har i flera projekt undersökt den svenska rasbiologins historia. 2014 fick utställningen Nammaláhpán på Bildmuseet i Umeå stor uppmärksamhet, där Pirak Sikku konstnärligt formulerade en berättelse åt de människor som reducerats till siffror i 1900-talets rasbiologiska dokument. 

 

Padmini_löptext.jpgPadmini Chettur (IN) med Maarten Visser (NL/IN)

Padmini Chettur, född 1970  är en samtida dansare och koreograf baserad i Chennai i Indien. Maarten Visser är kompositör och saxofonist, också  baserad i Chennai.   

 

 

 

Raq Media.jpgRaqs Media Collective (IN)

Raqs Media Collective grundades 1992 av Monica Narula, född 1969, Jeebesh Bagchi, född 1965 och Shuddhabrata Sengupta, född 1968. Kollektivet arbetar bland annat med skulptur, video, publikationer, performance och installationer. I sinar arbeten lyfter de fram kinetiska och kontemplativa idéer. De verka för en ny sorts blick på världen som inte tar saker och ting för givet. Raqs Media Collective har medverkat i många internationella biennaler, inklusive Manifesta och Documenta. 

 

 

 

Curatorer: Rado Ištok i samarbete med Mariam Elnozahy.
Visuell identitet: Mooni Studio.

Uppdaterad: