Privata gruppvisningar

Tillhör du ett företag, en förening eller ett kompisgäng? Boka en guidad visning av någon av våra utställningar. Du kan också välja att börja eller avsluta med Afternoon Tea.

Sida-visning-grupp.jpgAndreas Åkerlind är en av våra mycket uppskattade guider, med över femton års erfarenhet av att att visa konst. 

Privat gruppvisning  

Visningen pågår i cirka en timme. En kunnig guide visar och presenterar enskilda konstverk och konstnärer men berättar också om utställningens teman och helhet. Välj bland följande utställningar. 

En postum resa in i framtiden

Upptäck Sten Eklunds mytomspunna verk Kullahusets hemlighet, som 1971 tog konstvärlden med storm. I denna utställning möter det åtta samtida konstnärer i en utställning om vår tids stora ödesfråga - klimatet.

Se människan

Genom måleri, skulpturer och grafik utforskas porträtt av individer och olika aspekter av att vara människa. I utställningen finns en tonvikt på internationella och svenska konstnärer, exempelvis David Hockney och Cajsa von Zeipel. 

En modern tid

Här visas måleri från slutet av 1800-talet fram till 1980-talet, en tid då den traditionella bilden av människor och natur luckras upp och ersätts med starkare färger och djärvare uttryck. I utställningen finns en tonvikt på uppländska konstnärer, exempelvis Bruno Liljefors och Agnes Cleve. 

Plats och landskap

Se hur landskap och platser skildras genom måleri, video, fotografi och skulptur. I utställningen är det tonvikt på svenska konstnärer, exempelvis Britta Marakatt-Labba och Peter Johansson.  

Afternoon tea

Börja eller avsluta visningen med Afternoon Tea som innehåller te eller kaffe, scones, två sorters marmelad, cream cheese och klosterost. Vill du ha guldkant kan du lägga till en croissant skagen, en kaka och ett glas mousserande vin.

Har du önskemål om glutenfritt, veganskt eller annan specialkost? Ange det i bokningen så serveras du ett passande alternativ.


Praktisk information

Samling i i receptionen på utsatt tid. Under visningen finns pallar att sitta på. För att alla ska höra använder våra guider mikrofon. Det finns även hörslinga i museet, säg till guiden på plats så hjälper hen till. Visningar kan bokas på svenska och engelska. 

Pris

Vardagar före 17.00:

 • 1–25 personer: 1 000 kronor 
 • 26–50 personer: 1 800 kronor

Helger före 17.00

 • 1–25 personer: 1 800 kronor
 • 25–50 personer: 2 600 kronor

Torsdagar efter 17.00 

 • 1–25 personer: 1 500 kronor
 • 26–50 personer: 2 300 kronor

Om ni väljer utställningen En postum resa tillkommer 80 kronor/person för entrébiljetten alla dagar och tider föruom torsdagskvällar mellan 17.00-20.00. Då är det fri entré till utställningen.  

Afternoon Tea

Pris vid förfrågan. 

Boka 

Boka en gruppvisning genom att ringa eller skicka e-post.
I mejlet anger du:

 • önskat datum
 • antal personer
 • vilken utställning ni vill guidas i
 • om ni önskar afternoon tea, samt eventuell specialkost
 • önskat språk
 • Gruppens namn

Telefon: 018-727 24 82 (reception, bemannad när museet är öppet).

E-post: konstmuseum@uppsala.se


Har du frågor?

Har du frågor? Kontakta museets reception. Telefon: 018-727 24 82 

Receptionen är bemannad under museets öppettider: tisdag - onsdag: 11.00-17.00, torsdag: 11.00-20.00, fredag - söndag 11.00-17.00.

Varmt välkommen.

 

Uppdaterad: