Master class i kartongtryck

Plats: Uppsala Konstgrafiska Verkstad

20 juni

Tid: 18:00 – 20:00

Välkommen till museets master class med konstnärliga uttryck och tekniker som tema. Detta tillfälle får du testa kartongtryck under ledning av konstnären Emmy Dijkstra. 

Vi samlas vid Uppsala Konstgrafiska Verkstad på Ulleråkersvägen 36B.

Emmy masterclass.jpg

Emmy Dijkstra 

Emmy inleder med att presentera sitt konstnärskap och de tekniker hon själv använder.

Emmys bilder handlar om människan och hennes plats i världen. Bilderna berättar om den ensamma människan och sitt förhållande till samhället eller om människor som gemenskap.

Motiven kommer till uttryck i olika grafiska tekniker som stenlitografi, torrnål och collografi. Emmy använder gamla mjölkkartonger till sin collografi. Hon tar bort, klistrar på, limmar på och rullar den under pressen. 

Tekniken är mycket lämplig för experiment och man får snabba resultat. På master class får du testa tekniken och förvandla din mjölkkartong till ett konstnärligt tryck.

Om Master class

Museets master class är en konstnärlig kurs som riktar sig till vuxna. I samband med Grafiktriennalen som pågår på Uppsala konstmuseum hålls fyra master class på Uppsala Konstgrafiska Verkstad under maj och juni med olika grafiska tekniker som tema.

Under ledning av etablerade konstnärer får du testa olika tekniker som används av inbjudna grafiker. Inga förkunskaper behövs för att delta.

Boka

Boka din biljett via Tickster 

Pris

Pris 295 kronor

Praktisk information

Vi samlas 18.00 vid Uppsala Konstgrafiska Verkstad på Ulleråkersvägen 36B.

Under kurstillfället får du först en introduktion till aktuellt tema. Sedan arbetar du med ett eget verk under ledning av den ansvariga konstnären. Material ingår.

Kontakt

Museets reception. Telefon: 018-727 24 82

Receptionen är bemannad under museets öppettider:
Tisdag - onsdag: 11.00-17.00
Torsdag: 11.00-20.00
Fredag - söndag 11.00-17.00.

Varmt välkommen!