Master class i torrnål

Plats: Uppsala Konstgrafiska Verkstad

30 maj

Tid: 18:00 – 20:00

Välkommen till museets master class med konstnärliga uttryck och tekniker som tema. Detta tillfälle får du testa djuptryckstekniken torrnål under ledning av konstnären Helena Laukkanen. 

Vi samlas vid Uppsala Konstgrafiska Verkstad på Ulleråkersvägen 36B. 

Helena masterclass.jpg

Helena Laukkanen

Helena inleder med att presentera sitt konstnärskap och de tekniker hon själv använder. Hennes torrnålar har sitt ursprung i teckningens värld, ofta med naturen som utgångspunkt.

Att arbeta fram bilden på plastskivor är enkelt och lekfullt. Det går att skapa både ljus och mörker. Men att sedan trycka sin bild i tryckpressen är som att arbeta med alkemi. Du får prova på att trycka med våra pressar som heter Domeij, Folke och Sara.

Om Master class

Museets master class är en konstnärlig kurs som riktar sig till vuxna. I samband med Grafiktriennalen som pågår på Uppsala konstmuseum hålls fyra master class på Uppsala Konstgrafiska Verkstad under maj och juni med olika grafiska tekniker som tema.

Under ledning av etablerade konstnärer får du testa olika tekniker som används av inbjudna grafiker. Inga förkunskaper behövs för att delta.

Boka

Boka din biljett via Tickster 

Pris

Pris 295 kronor

Praktisk information

Vi samlas 18.00 vid Uppsala Konstgrafiska Verkstad på Ulleråkersvägen 36B.

Under kurstillfället får du först en introduktion till aktuellt tema. Sedan arbetar du med ett eget verk under ledning av den ansvariga konstnären. Material ingår.

Kontakt

Museets reception. Telefon: 018-727 24 82

Receptionen är bemannad under museets öppettider:
Tisdag - onsdag: 11.00-17.00
Torsdag: 11.00-20.00
Fredag - söndag 11.00-17.00.

Varmt välkommen!