Master class i färgrikt screentryck

Plats: Uppsala Konstgrafiska Verkstad

6 juni

Tid: 18:00 – 20:00

Välkommen till museets master class med konstnärliga uttryck och tekniker som tema. Detta tillfälle får du testa färgrikt screentryck under ledning av konstnären Gijs Weijer.

Vi samlas vid Uppsala Konstgrafiska Verkstad på Ulleråkersvägen 36B.

Gijs Masterklass.jpg

Gijs Weijer

Gijs inleder med att presentera sitt konstnärskap och de tekniker han själv använder.

Hans färgrika detaljerade screentryck är ofta nonfigurativa med känsla för form och komposition. Med säkra linjer med starka färger skapar han spännande balanserade serier med serigrafi.

Efter presentationen får du under ledning av Gijs skapa ett gemensamt flerfärgsscreentryck i storformat i begränsad utgåva, som alla deltagare får vara med att signera och numrera.

Om Master class

Museets master class är en konstnärlig kurs som riktar sig till vuxna. I samband med Grafiktriennalen som pågår på Uppsala konstmuseum hålls fyra master class på Uppsala Konstgrafiska Verkstad under maj och juni med olika grafiska tekniker som tema.

Under ledning av etablerade konstnärer får du testa olika tekniker som används av inbjudna grafiker. Inga förkunskaper behövs för att delta.

Boka

Boka din biljett via Tickster 

Pris

Pris 295 kronor

Praktisk information

Vi samlas 18.00 vid Uppsala Konstgrafiska Verkstad på Ulleråkersvägen 36B.

Under kurstillfället får du först en introduktion till aktuellt tema. Sedan arbetar du med ett eget verk under ledning av den ansvariga konstnären. Material ingår.

Kontakt

Museets reception. Telefon: 018-727 24 82

Receptionen är bemannad under museets öppettider:
Tisdag - onsdag: 11.00-17.00
Torsdag: 11.00-20.00
Fredag - söndag 11.00-17.00.

Varmt välkommen!