Symphony of a missing room – ett performanceverk för hemmet

Ladda ner appen och skapa ett performanceverk tillsammans.

Symphony of a Missing Room är ett konstverk, anpassat för hemmet i en tid av social distansering. Duon Lundahl & Seitl har arbetat med olika inkarnationer av verket sedan 2009 och visningar på mer än 20 internationella museer. Våren 2021 kommer en ny version att kunna upplevas på Uppsala konstmuseum som en del av museet samlingar.

 

I en tid av social distansering tycks behovet extra stort av upplevelser som aktiverar olika sinnen och rörelse i tid och rum. Detta verk kan utföras i hemmet av två personer i ett nedsläckt rum. Ladda ner appen och använd hörlurar, samt skärmen som ljuskälla. Verket tar 20 minuter.


Länk till appen för Iphone

Länk till appen för Android

Symphony of a Missing Room, 2020 - A participatory artwork for domestic settings in times of Social Distancing.
Av konstduo Lundahl & Seitl
Creative technology av DVA Studio
Läs mer om DVA here

Om Symphony of a Missing Room


Vad händer när skeenden och objekt rör sig fritt från historiska och biografiska fästpunkter och istället blir en del av nuet? Tid och evolution är grunden i denna serie av kompositioner som reflekterar över museet som fenomen, arvet, men också en möjlig framtid. I verket får deltagare röra sig genom väggar, ner i tunnlar och resa genom en väv av utställningar och museer. Andra konstnärer, döda eller vid liv, ekar i denna symfonin, som ytterst handlar om förnimmelse och hur den förändras utifrån sin tids värderingar och föreställningar.
Symphony of a Missing Room har bland annat utförts på Nationalmuseum i Stockholm, Royal Academy of Arts i London, Centre Pompidou i Paris, Akropolismuseet i Aten, M Leuven i Belgien och Kochi Muziris Biennalen i Indien.
Lundahl & Seitl har en bakgrund inom bildkonst och koreografi och är verksamma internationellt med bas i Stockholm och London. De var tidigt ute med postdiciplinära samarbeten som undersöker olika aspekter av existensen. I installationer av omslutande karaktär förenas teknologi och olika konstformer kring relationer och samband på en plats, samt mellan världen och dess invånare.

Se intervjun med Lundahl & Seitl


Se presentation av verket från Royal Academy i London:

 

8 maj 2020