Köp fotokonst av ukrainska konstnärsduon Krolikowski

Alexandra och Alexander Krolikowska är ett konstnärspar från Ukraina. Via Uppsala konstmuseum säljer de två fotoserier för att samla in pengar till Ukraina. Konstnärsduon har valt att donera 40 procent av intäkterna till Volunteers Hundred som hjälper skadade ukrainska soldater med medicin och mat.

För att beställa ett eller flera verk, mejla konstmuseum@uppsala.se och skriv vilka verk du vill ha och till vilken adress vi ska skicka verken. Betalning via Swish. 

Initiation

2014
Analogt fotografi

Denna serie skapades under ”Värdighetsrevolutionen” i Kyiv. Revolten som även kallats Euromaidan resulterade i att den dåvarande presidenten Victor Yanukovych blev avsatt. I bilderna finns kampen mellan demonstranter och polis ingraverad men också den mänskliga
värme och ljus som till slut kan störta tyranni.

Storlek: 18x21cm, inramade
Inkjetprint på Hahnemühle Photorag 308 gram,
100% bomullspapper och syrafritt, matt
Pris: 500 kronor styck

   
#1 och # 2

 
#3 & 4

 
#5 & #6

The Land

2014
Analogt fotografi

The Land är en fotoserie som duon utförde under sin påtvingade migration, först från Krim och senare från staden Donetsk. Den speglar ett farväl till hemlandet och smärtan i den påtvingade separationen från
hemmet. Intimitet och bräcklighet och en osäkerhet inför det egna mentala situationen kombineras med en mystik och passion för landet, som så starkt är förknippat med barndomen.

Storlek: 18x21cm, inramade
Inkjetprint på Hahnemühle Photorag 308 gram, 100%
bomullspapper och syrafritt, matt
Pris: 500 kronor styck eller 2 000 kronor för hela serien

 
#1 & #2

  
#3 & #4

 
#5

4 april 2022