Biljettsläpp JULEN

Välkommen att vara en del av JULEN – en interaktiv helkväll på Uppsala konstmuseum. Tillsammans med interaktionskonstnären Tove Berglund och dansaren och koreografen Ludvig Daae blir du en del av ett fröjdefullt utforskande av familjen och julens släktskap, skapandet av jul, tradition och kultur.

Kom låt oss dansa långdans genom familjekonstruktioner och frossa i jultraditioner!

Lördag 28 november 16.00-22.00
Uppsala konstmuseum
Biljettpris: 700 kronor.
I priset ingår en soundwalk, ett ombyte, mat, dryck och ett sex timmar långt scenkonstverk.
Tove Berglund i samarbete med Ludvig Daae, Uppsala konstmuseum och Cajsa´s kök.

Om JULEN

Ett barn
En gran
En klapp
En väntan
Tusen juleljus

Inbäddat i drivor av glitter och förväntningar inväntar vi årets sista högtid, julen. För många är julen tätt förknippat med familjen. Vi firar den heliga familjen genom att samlas över generationsgränserna i den konstellation som vi kallar familj. Familjens roll är central i skapandet av julen, traditionen och kulturen. Den utgör själva krubban för våra traditioner och kulturella identitet

Traditioner och riter i sin tur är essentiellt i skapandet av mening och sammanhang för människor. Så har det alltid varit men behovet av traditioner är extra starkt idag. Med den högsta andelen ensamhushåll i världen och den digitala revolutionen som i grunden har förändrat vårt sätt att mötas lyser det fysiska mötet och det långa samtalet med sin frånvaro. Därför blir tillfällen som samlar och erbjuder en gemensam berättelse allt viktigare för oss. Högtiderna blir som tomtebloss i tillvaron. JULEN gör dessa tomtebloss till brandfacklor.

JULEN är den sista delen i trilogin, ÅRETS HÄNDELSER. En serie interaktiva helkvällar som undersöker högtiderna, påsk, midsommar och jul genom högtidernas egen form och uttryck. ÅRETS HÄNDELSER är uppföljaren till LIVETS HÄNDELSER som gjordes 2017 och 2018. Trilogin LIVETS HÄNDELSER undersökte livsriterna dopet, bröllopet och begravningen. DOP1 gjordes på Linneas Simskola våren 2018, BRÖLLOP1 på Köttinspektionen, våren 2017 och BEGRAVNING1 på Uppsala konstmuseum hösten 2018.

Läs mer:  

22 september 2020