Det händer på museet i oktober och november

Utställningar, konserter, guidade visningar med mat, samtal och mycket annat. Hitta dina favoriter och boka biljetter. 

Jennifer Castle700x390.jpg

Jennifer Castle, foto: Cash Honey 

Konsert: Jennifer Castle | 24 oktober

Den hyllade och kultförklarade kanadensiska singer-songwritern Jennifer Castle kommer till Sverige för första gången. Med sig har hon det nysläppta albumet Camelot. Torsdag 24 oktober står hon på konstmuseets scen. Missa inte! 

Läs mer och köp biljett 

Utställning: Tyra Kleen – Ständigt sökande  

Utställningen är den hittills mest omfångsrika presentationen av Tyra Kleen och innehåller flera verk som inte visats tidigare. Varmt välkommen till invigningen lördag 12 oktober 14.00.

Se utställningen och bekanta dig med Tyra Kleens konstnärskap genom guidade visningar, konstföredrag och familjelördagar. 

Läs mer om utställningen och programmet 

Dansföreställning: Birds | 31 oktober

Två dansare utforskarvad självständighet och beroende kan betyda i en intim duett. Det blir en känslostark gestaltning av att flyga fritt och att bygga bo. Om avsked och hemkomst.

Dansarna djupdyker i de traditionella dans- och nycirkusformerna Pas de deux (dans för två) och Parakrobatik, en cirkusgren som utförs utan redskap, med tonvikt på styrka och balans. Publiken sitter på stolar runt dansmattan och upplever dansen helt nära, samtidigt som verket erbjuder ett fågelperspektiv på samhörighet, vänskap och behovet av att vända hem. 

Läs mer och köp biljett 

Gå på en guidad visning - avsluta med något gott att äta 

Torsdag 17 oktober är det dags för höstens andra guidade visning med middag. Då visas temautställningen En abstrakt värld. Nästa middagstillfälle är torsdag 14 november med en guidad visning i temautställningen Se människan.  

Vill du kombinera en guidad visning med Afternoon Tea? Varmt välkommen på söndagar, varje vecka fram till 1 december med olika teman varje gång.

Läs mer och köp biljett 

Poetry Slam | 31 oktober 

Kom och läs, rösta och lyssna! Poetry Slam är en tävling i estradpoesi där vem som helst kan delta. Publiken är delaktig och har den avgörande rollen då 3–5 jurygrupper utses under tävlingen. Deras uppgift är att rösta fram en vinnare genom att sätta poäng på framförandet och diktens innehåll.

Tävlingarna är fartfyllda, energigivande och lämnar ingen oberörd.

Läs mer och boka en kostnadsfri biljett 

Utställning: Anna-Lisa Thomson Till Minne - Stipendiater 2024

Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minne delar ut stipendier till kvinnliga konstnärer i och för deras utbildning. Se utställningen med årets stipendiater: Josefine Borgström, Nicole Khadivi, Olga Krüssenberg, My Sjöberg och Jessica Westerberg.

Varmt välkommen till invigningen 2 november!  

Läs mer om utställningen

Konsert: The Second Hand Orchestra | 28 november 

Konstmuseets musik-curator Karl Jonas Winqvist och hans åttamannaorkester The Second Hand Orchestra bjuder in till en instrumental julkonsert i spelglädjens tecken.

Lagom till konserten släpper orkestern albumet ”Slow, this is Christmas”. Som titeln avslöjar består den av långsamma versioner av välkända jullåtar. Förbered dig på både sävliga och kvicka jullåtar i fantasifulla och instrumentala arrangemang.

Läs mer och köp biljett 

Se hela programmet i kalendariet 

I kalendariet ser du hela programmet under oktober, november och december. 

Se hela programmet 

10 oktober 2024