På gång i september

Guidade visningar med mat, konsert, utställning, Kulturnatten och mycket annat. Här ser du ett axplock av evenemangen och utställningarna på konstmuseet den närmaste månaden.

Klara Lewis. Mutek Montreal 2018. Photo by Bruno Destombes700x390.jpg

Klara Lewis, Mutek Montreal 2018. Foto: Bruno Destombes

Upplev Kulturnatten på konstmuseet

14 september är det dags för Kulturnatten. Alla aktiviteter på konstmuseet har fri entré och vi har öppet till 23.00. Ta del av utställningar, guidade visningar, familjeaktiviteter, dans och konsert.

Du kan till exempel se koreografen Zala Pezdir och hennes kompani Babice dansa till läsningar ur David Graebers Bullshit Jobs: A Theory. Och när mörkret faller ger Klara Lewis livekonserten 4U. Ett audiovisuellt verk, som för en stund transformerar borggården.

Se hela programmet

Konsert: Annarella & Django | 26 september

Upplev det spännande mötet mellan den briljanta flöjtisten Annarella Sörlin och ngoni-mästaren Django Diabaté. Drömsk, psykedelisk musik med spår av både svenska folktoner och västafrikanska traditionals utlovas.

Läs mer och köp biljett

Gå på en guidad visning - avsluta med något gott att äta

Söndag 15 september är det dags för höstens första guidade visning med Afternoon tea. Då visas utställningen XVII:e Grafiktriennalen 2024. Våra guidade visningar med Afternoon tea fortsätter varje söndag fram till 1 december med olika teman varje gång.

Ett par torsdagar per termin har vi även guidade kvällsvisningar som avslutas med middag. Första tillfället är 19 september. Häng gärna med då.

Läs mer och köp biljett

Se Johan Ibrahim Adams utställning OMG

Johan Ibrahim Adam är Uppsala kommuns ateljéstipendiat 2023/24. I hans samplande metod möts personliga reflektioner kring identitetspolitik, andliga världar och spelkultur. I installationen OMG vill han undersöka vart religionen är på väg i en tid då det digitala molnet och AI är ytterst påtagliga. Här blandas religionsdialog, heligt, blasfemiskt och förundran.

Varmt välkommen på vernissage lördag 21 september. Och se utställningen som pågår till 27 oktober.

Läs mer om utställningen

Delta i Anna Haglunds In(ter)vention

21, 26 och 28 september har du möjlighet att uppleva och vara medskapande i verket In(ter)vention: I felt like a human being. Verket, som består av röster, sång och enkla koreografiska instruktioner hämtar inspiration från Bachs inventioner, små övningsstycken för pianoelever som aldrig var tänkta att framföras. Ett slags konst som övning.

Anna Haglund har varit artist-in-residence i forskargruppen CHAP (Child Health and Parenting) vid Uppsala universitet 2023–2024. I flera projekt har hon komponerat ljudkonstverk, där enkla instruktioner i hörlurar blir till en kollektiv koreografi. Verket In(ter)vention är en sorts övning i lyssning, tillit, närvaro och samspel.

Läs mer och boka en kostnadsfri biljett

30 augusti 2024