Uppsala city

Mellan tredje advent och jul kan du uppleva konst i Uppsala city. I ett skyltfönster i korsningen Bredgränd/Kungsängsgatan kan du se ett konstverk av uppsalakonstnären Eva Högberg.

Snäckan.png

Konstnären Eva Högberg arbetar med film, måleri, skulptur, ljud, text och installationer. I hennes konstnärskap lever saga, mytologi och poesi i samma kropp. På bilden en skulptur som ingår i verket Snäckan.

I Uppsala och i Uppland bor många konstnärer och just nu visar vi utställningen ”Uppländsk salong” med tolv utvalda uppländska konstnärer. En av dessa är Eva Högberg och i ett skyltfönster i korsningen Bredgränd/Kungsängsgatan kan du se ett konstverk av henne med titeln Snäckan – om du lägger örat mot snäckan kan du höra vågorna begrava sin sorg i havet.

Konstverket består av en skulptur, målningar och en video. Julen är en gemenskapens tid men vi måste också lämna utrymme för skörhet och
eftertanke. Eva Högberg påminner oss på ett mycket vackert sett om detta.

Uppländsk Salong är ett samarbete mellan Uplands konstförening och Uppsala konstmuseum. Den pågår från 8 december till 22 januari. Jury och curator har varit Sara Rossling.

 

 

Uppdaterad: