Tomma väggar hemma?

Nu får du som är student i Uppsala en poster i present av Uppsala konstmuseum. Postern är en svartvit återgivning av uppsalakonstnären Ulla Fries verk Filosofen. Ta med ditt studentkort och visa i receptionen för att hämta ut din poster.

Om Filosofen

I verket Filosofen syns en flyghund som sveper ut i en välkomnande gest. I vingens finaste detaljer kan man ana spåren av ett språk.

Ulla Fries är boasatt och verksam i Uppsala. I sina svartvita kopparstick visar hon upp sin skicklighet som grafiker. I bilderna träder växter och djur fram som individer genom kärleken och omsorgen om de allra minsta detaljerna. De står inte som symboler för mänskliga drag och egenskaper utan får vara sig själva i dialog med betraktaren. ”De agerar istället för mig”, säger Ulla Fries och menar med detta att det privata är mindre intressant än det allmängiltiga.

Filosofen ingår i Uppsala konstmuseums samlingar. I samlingarna finns mer än 14 000 konstverk och designföremål. Här finns regionalt och svenskt måleri från 1900-talet och framåt, teckningar och akvareller, skulpturer, installationer och videokonst från både internationella och lokala stjärnor.

Lär dig mer om museets samlingar

Erbjudandet gäller fram till 31 december 2021 för dig som är student i Uppsala.

Uppdaterad: