Konserter

2018

Biljetter
För att säkra din plats kan biljett reserveras via mail till konstmuseum(at)uppsala.se

Fri entré  Chicagojazzen
Torsdag 22 november 19.00–20.00

Chicagojazzen är i grund och botten den mångbegåvade Erik Karlsson. Med bas i Skellefteå har han som Chicagojazzen släppt inte mindre än åtta album sedan 2006 – digitalt, på kassett och på skiva, på underjordiska etiketter som Zeon Light, Periferin och Irrlicht. Det hela började med att Erik fick en mikrofon i julklapp. Sedan dess har han vägrat förhålla sig till några som helst genregränser i sitt multiinstrumentella musikskapande. Som röd tråd finner vi istället en stökig, brötig gör det själv-anda och en gnutta västerbottniska lokalreferenser. Idag har Chicagojazzen utvecklats till ett löst sammanhållet kollektiv och bland sina referenser nämner Karlsson lika självklart Arvo Pärt som Wu-Tang Clan, Fela Kuti som Darkthrone. Till museet kommer Chicagojazzen i sjuhövdad skepnad, och med sin patenterat bångstyriga psykedelia med spår av jazz, metal och samba.
I samarbete med Uppsala Konsert & Kongress

MUSEUM BAR 17.00–21.00
DJ: Jenny Sunesson

 

Lördagskonserter i dialog med konsten
Konserter där musiker installerar sig med sitt instrument i utställningen.

Stina Hellberg Agback
Lördag 17 november 14.00-15.00

Stina Hellberg Agback, från Uppsala, är en av Sveriges mest spännande harpister. Som improvisationsmusiker har hon spelat med storheter som Laleh, El Perro Del Mar, Seinabo Sey och Frida Hyvönen; jazzgrupper som Trilobit och Stina Hellberg Agback/Jonas Isaksson Quartet. Som nutida musiker har hon uruppfört verk av bland annat Johan Ullén, Per Egland, Erik Hanspers och Joel Engström.

I utställningen "Smällen" med flera. Verk ur museets samlingar.


 

Cecilia Österholm
Lördag 8 december 14.00-15.00
Cecilia Österholm är medlem i den psykedeliska folkduon Siri Karlsson samt Systerpolskan, en grupp där Benny Andersson, samlat sju av Sveriges främsta folkmusiker. Cecilia har sin grund i den uppländska folkmusiken och spelar sedan många år med riksspelman Erika Lindgren Liljenstolpe. Cecilia arbetar med att utforska nyckelharpans klanger med elektronik och förstärkning.

I utställningen Åsa Ersmark – Escape Fantasies

 

 Uppdaterad: