Artist Talk: Utanför de vita väggarna

Plats: Uppsala konstmuseum

22 september

Tid: 19:00 – 20:00

Välkommen att lyssna till ett samtal om konstnärens sätt att arbeta i Uppsala idag. Vilka möjligheter har konsten att ta sig utanför de vita väggarna på stadens gallerier, konsthallar och konstmuseer. 

Stuart Mayes (konstnär och ordförande) och Amanda Selinder (konstnär och vice ordförande) diskuterar under moderering av Sofie Johansson (administratör och kommunikatör Uppsala Konstnärsklubb).

Alba Folgado (frilansande curator och kommande gästutställare på Uppsala Konstnärsklubb) berättar om sitt projekt ”A Movement to Hold”. 

Alba Folgado

Alba Folgado (f. 1988 i Spanien) är en curator baserad i Uppsala vars konstnärliga undersökningar fokuserar på de visuella narrativ som kretsar kring sociala rörelser, folklig resning och uppror. För Alba är det viktigt att ansluta sig till kritiska och icke-hegemoniska diskurser, både inom och bortom konstnärliga representationer.  
Alba Folgado säger om sitt projekt A movement to hold:  “Låt oss tänka på ett förråd som en plats där vi förvarar olika föremål, där vi också lämnar minnen och kunskap, en plats där oväntade saker kan dyka upp. Hur kan vi göra det här tillgängligt för många? A Movement to Hold är ett arkiv av konstnärliga representationer, som fokuserar på att återbesöka immateriella, kritiska, intersektionella och icke-hegemoniska upplevelser.” 

Om Uppsala Konstnärsklubb

Uppsala Konstnärsklubb bedriver utställningsverksamhet, programverksamhet och pedagogisk verksamhet i Kulturkvarteret Walmstedtska på Sysslomansgatan 1. UKK är en ideell förening med omkring 120 medlemmar. Uppsala Konstnärsklubb bildades 1955 med huvudsyfte att skapa en mötesplats för diskussioner och samvaro med likasinnade, men också att tillsammans kunna förbättra förhållandena för konstnärer i Uppsala. 
 
Arrangör: Uppsala Konstnärsklubb 
Språk: Engelska och svenska 

Boka biljett

Boka din biljett via Tickster.

Du kan avboka biljetten fram till 24 timmar innan evenemanget. 

Fri entré, bokade platser 

Mat & Dryck

Mellan 17.00-21.00  är det AW i museum Bar & Café med DJ, kylda drycker och AW-meny. Kom gärna tidigt till samtalet och testa våra Black Bao Buns med confiterad anka och hoisinsås eller med pulled jack fruit, koriander och hoisinsås.

Scen

Hörsalen

Längd

60 minuter. 
 
Välkommen!