Suomen kielellä pidettävä perhesunnuntai

Tule katselemaan taidetta, tekemään omia taideteoksia ja syömään maukkaita lettuja. Tämä perhesunnuntai on sopeutettu aikuisen seurassa saapuville 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille.
(Scrolla ned för text på svenska).

Familjesöndag, fnska puff.jpg

Tällä kertaa lähdemme tonttujahtiin museossa. Löytyykö museon taideteosten joukosta tonttuja? Fantisoimme myös, miltä tontut voisivat näyttää. Ehkä linnassa asustaa oma tonttu, jolla on kultainen tonttulakki?

Esittelyn jälkeen taidepedagogi Helena Laukkanen lukee Mauri Kunnaksen Tonttukirjaa ja saatte kuulla saunatontusta, joka pääsi sattumalta eroon liasta ja tuli putipuhtaaksi. Työpajassa me sitten valmistamme omia tonttuja, jotka me leikkaamme pahvista ja maalaamme. Kerromme yhdessä tontuistamme ja niiden ominaisuuksista.

Lettulounas

Museon baarikahvilassa tarjoillaan lettulounas kello 12.00 alennettuun hintaan. Kahvilassa on myös saatavana ruokaa, kahvia ja kahvileipää sekä juomia.

Varaukset

Varaa lippusi Ticksteriltä

Varaat yhden lipun/osallistuja, sama pätee sekä lapsille että mukana saapuville aikuisille. Paikkoja on enintään 20 vierailijalle. Jos haluaa peruuttaa lipun, se on tehtävä viimeistään 24 tuntia ennen tilaisuutta.

• Esittely ja työpaja: 0 kruunua
  • Lettulounas: 45 kruunua

Ikä: vähintään 5 vuotta
Kieli: suomi
Missä: Kokoontuminen museon vastaanottoaulassa kello 13.00.

Tietoa suomen kielellä pidettävästä perhesunnuntaista

Lapset ja aikuiset saavat käydä yhdessä museon taidepedagogin kanssa lyhyellä esittelykierroksella ja luoda yhdessä omia teoksia museon työpajassa.

Lämpimästi tervetuloa!

---------------------------------------------------------------------

Familjesöndag på finska

Kom, se på konst, gör egna konstverk och ät smarriga pannkakor. Denna familjesöndag är anpassad för barn från 5 år i vuxet sällskap.

Detta tillfälle går vi på tomtejakt i museet. Kan vi hitta några tomtar bland konstverken på museet? Vi fantiserar också om hur tomtar kan se ut. Kanske har slottet en egen tomte och kanske har hon en luva av guld?

Efter visningen läser konstpedagogen Helena Laukkanen ur Mauri Kunnas Tomteboken (Tontukirja) och ni får höra om Bastutomten som råkade bli fri från all smuts och bli alldeles ren.  I verkstaden skapar vi sedan egna tomtar som vi skär ut i kartong och målar. Tillsammans berättar vi om våra tomtar och vilka egenskaper de har.

Pannkakslunch

I Museum Bar & Café serveras pannkakslunch till ett rabatterat pris. I caféet finns också mat, fika och dryck. Vi rekommenderar att ni äter/fikar innan familjesöndagen startar, förslagsvis mellan 12.00-13.00.

Boka din biljett på Tickster

Du bokar en biljett per deltagare, det gäller både barn och medföljande vuxna. Max 20 besökare. Du kan avboka biljetten fram till 24 timmar innan evenemanget.

• Visning och workshop: 0 kronor
  • Pannkakslunch: 45 kronor

Ålder: från 5 år
Språk: finska
Var: Samling i museets reception klockan 13.00.

Om familjesöndag på finska

Tillsammans med museets konstpedagog får barn och vuxna gå en minivisning och skapa tillsammans i museets verkstad.

Varmt välkommen!