Sopplunch: Med tyget i fokus

Gör en djupdykning i 50-talets  textil- och designhistoria och ät en god sopplunch i Museum Bar & Café.

Vid detta tillfälle berättar textilvetaren Ingela Wahlberg om några av 1950-talets mest kända textilkonstnärer som finns representerade i museets samling. Lär dig mer om bland annat Viola Gråsten, Sofia Widén, Joseph Frank, Stig Lindberg och Karl Axel Pehrsson.

Om sopplunch
I den vackra hörsalen i Museum Bar & Café bjuder våra intendenter och inbjudna gäster in till spännande föreläsningar på olika teman samtidigt som du avnjuter en värmande soppa. Visningen sker på svenska och tar cirka 45 minuter.

Kom gärna i god tid innan!
Varmt välkommen!

100 kronor

Boka din biljett via Tickster

Textilier på Uppsala konstmuseum
I Uppsala konstmuseums samlingar finns drygt 60 tyger formgivna av Viola Gråsten, Sofia Widén, Joseph Frank, Stig Lindberg och Karl Axel Pehrsson med flera. Ett urval tyger av museets textilsamling visas just nu i utställningen Prints & Ceramics.