Panelsamtal: Algoritmer i klimatförändringarnas tid

Varför är det så tyst kring miljöfrågor på internet? Hör ett panelsamtal om hur algoritmer i sociala medier, sökmotorsystem och rekommendationstjänster bidrar till att vissa frågor och perspektiv favoriseras och andra sorteras bort.

Mistra_webb.jpg

Förboka din fribiljett på Tickster.

Drop-in i mån av plats.

Om panelsamtalet

I dagens samhälle bidrar social media, sökmotorer och rekommendationssystem till att sprida kännedom. Men vi vet också att algoritmer är historiskt tillfälliga och favoriserar vissa perspektiv framför andra. Den insikten ligger till grund för panelsamtalet. Hör forskare, offentlig sektor och civilsamhället  diskutera vad vi vet om algoritmernas tystnad kring miljöfrågor.

Panelsamtalet arrangeras av forskningsprogrammet Mistra Environmental Communication vid SLU och Uppsala Universitet. Uppsala konstmuseum är en av de civila aktörerna i det internationella forskningsprogrammet Mistra. Programmet vill öka förståelsen för hur miljökommunikation ser ut och fungerar. Här studeras medier, statliga organisationer, miljöorganisationer, men också museer och konstnärer.

Språk: Engelska och svenska.

Medverkande

Presenterar gör bland andra professor Nina Wormbs (KTH), professor Jutta Haider (Högskolan i Borås), Jonas Andersson Schwarz (Södertörns högskola) och Stina Söderqvist (Naturvårdsverket).

Panelsamtalet modereras av Eva Krutmeijer.

Mat & Dryck

Mellan 17.00-21.00 är det AW i museum Bar & Café med DJ, kylda drycker och AW-meny. Kom gärna tidigt till samtalet och testa våra Black Bao Buns med confiterad anka och hoisinsås eller med pulled jack fruit, koriander och hoisinsås.