Konsert: Selvhenter

Plats: Uppsala konstmuseum

24 november

Tid: 19:00 – 20:00

Danska Selvhenter är ett urstarkt och fullkomligt lysande kollektiv som blandar frijazz, punk, ambient och kraut. Konserten i sena november kommer att bjuda på en fascinerande musikupplevelse!

Selvhenter 

Selvhenters musik skapas av starka rytmiska mönster, tunga riff, popliknande melodier och ljudtexturer. Hornen manipuleras ofta med hjälp av effektpedaler som ger en speciell klang av flera förstärkta övertoner och frekvenser. Som ett resultat är ljudet av Selvhenter vackert, energiskt och dansbart. Den för fram associationer av rock, pop, noise, drone och improvisation, såväl som känslomässiga, nästan filmiska sekvenser inom ett raffinerat rytmiskt och taktilt ljuduniversum.

 Medlemmar i Selvhenter är: Maria Bertel (trombon, synth), Sonja LaBianca (saxofon), Jaleh Negari (trummor, synth/keys) och Anja Jacobsen (trummor, tangenter). Just nu lägger Selvhenter sista handen på ett nytt album, planerat att släppas i början av 2023.

De fyra medlemmarna i bandet är alla välkända musiker på den experimentella musikscenen i Köpenhamn, aktiva i band, performancegrupper och soloprojekt som Meshes, Ymers Pizza, Frk. Jacobsen, Gud Er Kvinde, Valby Vokalgruppe, SOLW, Jaleh Negari och Sonja Labianca.

Boka 

Boka din biljett via Tickster. 

Du kan avboka biljetten fram till 24 timmar innan evenemanget.   

Pris 150 kr 


Mat & Dryck  

Museum Bar & Café håller öppet till klockan 21.00 och serverar snacks, dryck och mat.  

Scen

Hörsalen, Uppsala konstmuseum  

Längd

60 minuter 

Välkommen! 

Höstens konsertprogram på Uppsala konstmuseum är curerat av Elena Wolay.