Konsert: Naoko Sakata & Lisa Ullén

Plats: Uppsala konstmuseum

13 november

Tid: 14:00 – 15:00

Uppsala konstmuseum presenterar Naoko Sakata och Lisa Ullén. Lisa Ullén är pianist och kompositör, och central inom den svenska jazz- och experimentella improvisationsscenen idag. Naoko Sakata är en japansk pianist som är känd för sin orädda och intuitiva improvisationsstil.

Lisa Ullén och Naoka Sakata

Lisa Ullén är pianist och kompositör, född i Seoul, Korea, men uppvuxen i Örnsköldsvik. Hennes musik har presenterats på flera internationella festivaler och i radio och tv, och hon har gett ut ett tjugotal skivor i eget namn. 2018 tilldelades hon Sveriges Radios utmärkelse Jazzkatten som årets kompositör, och 2019 tilldelades hennes soloverk Piano works Manifestpriset i kategorin Jazz.

Naoko Sakata tar den experimentella musiken till dess yttersta gräns. Det rör sig om ett konstnärligt utförande som för tankarna till naturfenomen eftersom det är obegränsat i sitt uttryck, impulsivt i sitt framförande, outgrundligt i sin ordning, troget och följsamt enkom mot en enda sak: sin egen existens. Soloalbumet ”Dancing Spirits” släpptes våren 2021. Musiken på skivan utan uppstod i stunden och är oefterhärmelig, ren improvisation. Det finns inget utöver konstnärens fria uttryck.

Boka

Boka din biljett via Tickster

Du kan avboka biljetten fram till 24 timmar innan evenemanget.  

Pris

100 kr  

Mat & Dryck 

Museum Bar & Café håller öppet till klockan 16.30 och serverar snacks, dryck och mat. 

Scen

Utställningsrum våning 3, Uppsala konstmuseum 

Längd

60 minuter

Välkommen!