Invigning: Ryor av Ingrid Skerfe Nilsson

Plats: Bälingebiblioteket

21 januari

Tid: 10:00 – 13:00

Kom och fira invigningen av Uppsala konstmuseum på besök på Bälingebiblioteket. Mellan 21 januari och 14 februari får du möjlighet att upptäcka konstnären Ingrid Skerfe-Nilssons konstnärskap och gärning, genom en utställning, en föreläsning och en skapande workshop. Fri entré!

Ingela_Wahlberg_puff.jpg

2022 arbetade Ingela Wahlberg med en utställning på Uppsala konstmuseum där uppsalakonstnärens Ingrid Skerfe Nilssons ryor ställdes ut tillsammans tre samtida konstnärer.

Praktisk information om invigningen

Utställningen öppnar klockan 10.00. Klockan 12.00 invigs den med invigningstal och presentation av Ingela Wahlberg och Natasha Dahnberg från museet. Museiarbetar finns på plats hela dagen för att berätta om Ingrid Skerfe-Nilsson och svara på frågor. Det är fri entré och du behöver inte föranmäla dig. 

Bälingebibliotekets webbplats hittar du kontaktuppgifter och vägbeskrivning till biblioteket. 

Invigningen är ett samarrangemang av Uppsala Konstmuseum och Bälingebibliotekets kultur- och vänförening

Uppsala konstmuseum på besök

För att ge fler människor tillgång till Uppsala konstmuseum besöker vi olika platser i Uppsala. 2022 besöker vi Bälinge och Storvreta. I Bälinge får du under tre veckor möjlighet att upptäcka konstnären Ingrid Skerfe-Nilssons konstnärskap och gärning, genom en utställning, en workshop och denna föreläsning.   

Läs mer om Uppsala konstmuseum på besök