Familjelördag: Packa till en rymdresa

Plats: Uppsala konstmuseum

25 mars

Tid: 11:15 – 12:30

Kom, se på konst, gör egna konstverk och ät smarriga pannkakor. Denna familjelördag får du skapa objekt du vill ta med på en rymdresa. Aktiviteten är anpassad för våra yngsta besökare, främst för barn mellan 3 och 6 år, i vuxet sällskap. 

Packa till en rymdresa

Vill du göra en fantasiresa till framtiden? Det kan du göra i utställningen En postum resa in i framtiden. Tillsammans med vår konstpedagog tittar vi in i väskor som konstnären Johannes Heldén har fyllt med gåtfulla föremål från framtiden. I verkstaden får du skapa objekt som du bill ta med på en rymdresa.  

Pannkakslunch för barnen

I Museum Bar & Café serveras pannkakslunch till ett rabatterat pris. Det lägre priset gäller dig som förbokar pannkakor. I caféet finns också mat, fika och dryck. 

Boka

Boka biljett via Tickster

Pris

  • Familjelördag: 20 kronor för barn och 100 kronor för vuxna. Detta då biljetten ger inträde till utställningen En postum resa in i framtiden vars entrébiljett kostar 80 kronor.
  • Pannkakslunch: 45 kronor 

Du bokar en biljett per deltagare, det gäller både barn och medföljande vuxna. 

Praktisk information

Samling i entrén klockan 11.15. Visningen tar cirka 20 minuter. Därefter skapar vi tillsammans i museets verkstad. Pannkakslunch serveras från klockan 13.00. Vi reserverar oss för att innehållet i familjelördagen kan förändras. 

Har du frågor?

Kontakta museets reception. Telefon: 018-727 24 82

Receptionen är bemannad under museets öppettider: tisdag - onsdag: 11.00-17.00, torsdag: 11.00-20.00, fredag - söndag 11.00-17.00.

Välkommen!