Familjelördag (från 5 år)

Plats: Uppsala konstmuseum

19 november

Tid: 13:00 – 15:00

Kom, se på konst, gör egna konstverk och ät smarriga pannkakor. Denna familjelördag är anpassad för barn från 5 år i vuxet sällskap. 

Familjeporträtt

Denna familjelördag tittar vi på verk av David Hockney, Hanna Beling, Maj Bring och andra konstnärer som tyckte om att avbilda sina nära och kära för att minnas hur de såg ut för stunden, eller för att lära känna dem på nytt. Tillsammans med museets konstpedagog pratar vi om hur de ser ut som du gillar.

I konstverkstaden ritar vi porträtt som vi klipper ut, klistrar på kartong och placerar bredvid varandra för att sedan fotografera av dem och på så sätt skapa ett stort familjeporträtt.

Pannkakslunch för barnen

I Museum Bar & Café serveras pannkakslunch till ett rabatterat pris. I caféet finns också mat, fika och dryck. 

Boka

Boka biljett via Tickster

Du bokar en biljett per deltagare, det gäller både barn och medföljande vuxna. Max 20 besökare.  

Pris

Familjelördag: 20 kronor 
Pannkakslunch: 45 kronor 

Praktisk information

Samling i entrén klockan 13.00. Visningen tar cirka 20 minuter. Därefter skapar vi tillsammans i museets verkstad. Välj själv om du äter pannkakslunch innan eller efter. Museum Bar & Café har öppet mellan 11.00 och 15.30.

Vi reserverar oss för att innehållet i familjelördagen kan förändras. 

Om Familjelördag för yngre barn

Tillsammans med museets konstpedagog får barn och vuxna gå en minivisning och skapa tillsammans i museets verkstad. Barn från 5 år är välkomna i vuxet sällskap. 


Välkommen!