Dansföreställning The Dark Knife

Plats: Våning 3

9 september

Tid: 20:00 – 20:35

I dansföreställningen The Dark Knife står den kvinnliga vampyren i strålkastarljuset. Iklädd dyr kostym dansar hon till filmisk musik i en koreografi  där klassisk balett blandas med nutida dans.   

Evenemanget är en del av vårt kulturnattsprogram. 

The Dark Knife rätt rätt.jpg

The Dark Knife

Med inspiration från vår samtida populärkultur ges klichéliknande referenser om den kvinnliga vampyren. En gestalt som ofta inte få agera protagonist men i denna dansföreställning är den centrala figuren. Hon träder fram som en vacker, läskig och listig kvinna. Iklädd dyr kostym dansandes till filmisk musik framför hon koreografier som är blandade med klassisk balett och nutida dans. Hennes egna röst finns med i bakgrunden som en berättande ledsaga när hon uttrycker sin sorg och längtan efter frihet.

Medverkande på scen Ida Hellsten, Jessica Andrenacci och Maria Teresa Tanzarella. Koreograf Ellinor Ljungkvist. Musik Mikael Karlsson. Sång Johanna Aveskogh. Kostym Karin Bjurström. Produktion- och turnéstöd Sjöängen Askersunds kulturhus, Kulturrådet och Uppsala län. En Gala Dansproduktion.

Evenemanget arrangeras i  samarbete med Region Uppsala, dansutveckning

Praktisk information

Dansföreställning börjar kl.20.00 på våning 3. Fri entré. Föreställningen är en familjeföreställning, unga och vuxna är välkomna! 

Kulturnatten

Ta del av hela vårt program under Kulturnatten.

Kontakt

Reception, telefon: 018-727 24 82.
tisdag - onsdag: 11.00-17.00
torsdag: 11.00-20.00
fredag - söndag 11.00-17.00.