Dansfilm: NREM Del 1: K-Complex

Plats: Facebook

30 december

Startar: 30 december 2020 18:00
Slutar: 13 januari 2021 23:45

- En koreografisk installation i mötet med fiktion och hypnos. Inspelad på Uppsala konstmuseum. Se dansfilmen här: 
30 december 2020 - 13 januari 2021

Koreograf: Nicole Neidert
Dansare: Viktoria Andersson och Katrine Johansen
Film och klippning, samt koreograf-assistent: Joakim E Karlsson

Koreografen Nicole Neidert undersöker den fina linje som skiljer vakenhet och sömn och hur det påverkar kroppars rörelse, känslan av närvaro och kontroll eller total viljelöshet.

Dansföreställningen har skapats specifikt för rummen på Uppsala konstmuseum och utställningen "Himlen är blå och solen är en klocka" av Filippa Arrias och Pauliina Turakka Purhonen (29/8-22/11 2020).

Arbetet påbörjades under ett residens i Karlholmsbruk sommaren 2020, genom Region Uppsala och är en samproduktion med Uppsala konstmuseum och Kultur och bildning, danskonsulenten, Region Uppsala.

Om Nicole Neidert:
Nicole har arbetat som danskonstnär sedan 2012, med examen från Balettakademien. Hennes konstnärliga intresse fokuserar på artificiella uttryck, texturer och materialitet, våra sinnen, alternativa kroppar, känslostormar och dans. Genom att skapa verk som glider mellan illusioner och verkligheter vill hon exponera vår yttersta mänsklighet.
Nicole Neidert har presenterat sina verk på Skånes Dansteater, SPIRA Kulturhus, Dansens Hus Stockholm, Falkhallen Falkenberg, Hallands konstmuseum, Hjalmar Bergmanteatern Örebro och Malmö Konserthus. Som dansare har hon exempelvis arbetat med koreografer som Örjan Andersson, Mari Carrasco, Anna Källblad, Charlotta Öfverholm, Art of Spectra/Peter Svenzon och Blauba.
nicoleneidert.com