Dans och performance: Nicole Neidert

Tid: 18:00

NREM

Del 1: K-Complex
- En koreografisk installation i mötet med fiktion och hypnos.

Koreograf: Nicole Neidert
Dansare: Viktoria Andersson och Katrine Johansen
Koreograf-assistent: Joakim E Karlsson

K-Complex uppstår spontant och förekommer också som svar på yttre stimulering, såsom ljud eller beröring, samt på inre stimuli såsom intensiva impulser av inspiration.

I NREM Del 1: K-Complex undersöker koreografen och dansaren Nicole Neidert den fina linje som skiljer vakenhet och sömn och hur det påverkar kroppars rörelse, känslan av närvaro och kontroll eller total viljelöshet. Arbetet påbörjades under ett residens i Karlholmsbruk sommaren 2020, genom Region Uppsala. I två exklusiva dansföreställningar som skapas specifikt för rummen på Uppsala konstmuseum, presenteras del 1 av detta större arbete. Här blir den fysiska närvaron av kroppar, genom textila skulpturer och måleri ytterligare ett element i upplevelsen, gestaltade av konstnärerna Filippa Arrias och Pauliina Turakka Purhonen i Himlen är blå och solen är en klocka. Som en del av researcharbete har Nicole Neidert även arbetat med två textila skulpturer av människor i skala 1:1 av Pauliina. Föreställningen blir en sinnerlig upplevelse som glider mellan suggestiva stämningar, där dansarnas rörelser bryter in.

I NREM Del 1: K-Complex är en samproduktion och en fortsättning på Uppsala konstmuseum och Region Uppsalas samarbete, där samtida danskonst går i dialog med museets konstutställningar.

Efter dansföreställningen följer ett samtal med Nicole Neidert, Rebecka Wigh Abrahamsson intendent Uppsala konstmuseum och Eva Forsberg Pejler, danskonsulent Region Uppsala.

I samarbete med danskonsulenten Region Uppsala.

Om Nicole Neidert

Nicole har arbetet som danskonstnär sedan 2012, med examen från Balettakademien. Hennes konstnärliga intresse fokuserar på artificiella uttryck, texturer och materialitet, våra sinnen, alternativa kroppar, känslostormar och dans. Genom att skapa verk som glider mellan illusioner och verkligheter vill hon exponera vår yttersta mänsklighet.

Nicole Neidert har presenterat sina verk på Skånes Dansteater, SPIRA Kulturhus, Dansens Hus Stockholm, Falkhallen Falkenberg, Hallands konstmuseum, Hjalmar Bergmanteatern Örebro och Malmö Konserthus. Som dansare har hon exempelvis arbetat med koreografer som Örjan Andersson, Mari Carrasco, Anna Källblad, Charlotta Öfverholm, Art of Spectra/Peter Svenzon och Blauba.

nicoleneidert.com

Förboka biljett

Förboka fribiljett via Tickster.