Konsert: FaUSt och Sub Dwellers

Plats: Uppsala konstmuseum

29 september

Tid: 19:00 – 20:00

Det mytomspunna kultbandet FaUSt gästar Uppsala konstmuseum tillsammans med duon The Sub Dwellers. De blir en salig blandning av experimentell rock (krautrock), frijazz, och elektronisk musik i detta exklusiva möte mellan två helt egna sound.    

FaUSt och Sub Dwellers 

FaUSt är en tysk rockgrupp som bildades på 70 talet. De uppstod genom ett ovanligt experiment när Polydor Records finansierade några då okända tyska musikers vistelse på landet nära Hamburg. Musikerna fick tillgång till bolagets bästa tekniker och ett hus utrustat med en studio. Sedan blev de lämnade åt sig själva, fria att göra som de ville.  
 
Bandet FaUSt var fött och bara några år senare kultförklarade och av många ansedda vara själva förkroppsligandet av termen Krautrock. Genom åren har de bland annat blivit kända för sin användning av surrealistiska texter och användningen av ovanliga instrument. På Englandsturnén 1973 använde FaUSt bland annat tryckluftsborrar och motorsågar på scenen. 
 
The Sub Dwellers består av Jean-Louis Huhta och Moussa Fadera. Musiken andas framåtsträvande frihetsmusik med afrofuturismen som bärare. Både Jean-Louis Huhta och Moussa Fadera har en lång musikkarriär bakom sig. Jean-Louis Huhta har spelat med allt ifrån med Freddie Wadling och Stonefunkers till D-takts-punk-pionjärer Anticimex och dagens elektronbubblande soloprojekt Dungeon Acid. Moussa Faderas har flera  projekt i jazzens värld och använder flitigt jazzinfluenserna inom rock, exempelvis till Teddybears och The Amazing. 

Boka

Boka din biljett via Tickster.  
Du kan avboka biljetten fram till 24 timmar innan evenemanget.  

Pris 150 kr

Mat & Dryck 

Mellan 17.00-21.00  är det AW i museum Bar & Café med DJ, kylda drycker och AW-meny. Kom gärna tidigt till konserten och testa våra Black Bao Buns med confiterad anka och hoisinsås eller med pulled jack fruit, koriander och hoisinsås.

Scen

Hörsalen i Museum Bar & Café

Längd

60 minuter
 
Välkommen!