Coronaviruset och covid-19

Utifrån myndigheternas rekommendationer anpassar vi verksamheten för att minska risken för smittspridning och för att du ska känna dig trygg under ditt besök.

Bra att veta inför ditt besök

Från och med den 12 januari införs nya restriktioner. Vi anpassar verksamheten för att minska risken för smittspridning och för att du ska känna dig trygg under ditt besök.

Vi hoppas att du som besöker oss också hjälper till att göra besöket tryggt för alla. Vi ber dig att stanna hemma vid minsta symptom. Stanna hemma till dess att du är helt frisk. Är du helt frisk är du välkommen att besöka museet.

Begränsat antal besökare i museet

Baserat på folkhälsomyndighetens rekommendationer från den 23 december begränsar vi antalet besökare i museet. Varje besökare har minst 10 kvm att röra sig på vilket innebär att max 100 personer får besöka museet samtidigt. Vi använder besöksräknare för att kontrollera antalet besökare.

Visningar och aktiviteter

Tillsvidare begränsas antalet platser till många av våra aktiviteter. På familjelördagar och konserter halveras exempelvis antalet tillgängliga platser På så vis kan vi möblera luftigt och se till att alla besökare kan hålla avstånd till varandra. På evenemang med upp till 20 deltagare behövs inte vaccinationsbevis.

Vaccinationsbevis

Om du är över 18 år och ska besöka ett evenemang med fler än 20 deltagare måste du ha ett vaccinationsbevis. Det är i enlighet med de krav på vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus för 20-500 personer som gäller från den 12 januari.

När du besöker ett evenemang med krav på vaccinationsbevis kommer vi att scanna både din biljett och ditt vaccinationsbevis. Legitimation krävs också. Kom gärna till evenemanget i god tid och ha biljett samt vaccinationsbevis redo vid insläpp.

Skaffa vaccinationsbevis på covidbevis.se

Museishop och Museum Bar & Café

Museets shop håller öppen. Museum Bar & Café är öppet 11-15.30 samt till 21.00 vid kvälssevenemng.

Skyltning och markeringar

Det finns golvmarkeringar för att det ska bli lättare att hålla avstånd i kön till informationsdisken, butik och café. Alla besökare uppmanas att hålla 1,5 meters avstånd till varandra.

Extra städning

Vi städar oftare för att du ska ha en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) flera gånger om dagen. Utöver det har vi ställt ut handsprit på flera platser i museet. Använd den!

Öppettider

Museet är öppet tisdag-onsdag 11-17, torsdag 11-20 samt fredag, lördag och söndag 11-17.

Allmäna råd och aktuella rekommendationer på uppsala.se

Uppdaterad: