Bra att veta inför ditt besök

Upplev våra samlingar och utställningar på plats. För att kunna erbjuda smittsäkra besök tar vi enbart emot dig med förbokad biljett. Vi hoppas att du som besöker oss också hjälper till att göra besöket tryggt för alla.

Vi ber dig att stanna hemma vid minsta symptom. Stanna hemma till dess att du är helt frisk. Är du helt frisk är du välkommen att besöka museet.
Läs mer om museets utställningar 

Köp biljett

För att besöka museet behöver du förköpa biljett för en särskild dag och tid. Även barn och övriga med fri entré måste förköpa biljett. Biljetten ger dig tillgång till samtliga utställningar och samlingarna. Max sex biljetter per tidsslott kommer att finnas tillgängliga. En biljett kostar femtio kronor och ger tillträde till museet i femtio minuter.
Köp biljett via Tickster 

Under besöket

Gå in till museet via huvudentrén och visa din biljett i receptionen. En museivärd kommer att ta emot dig och informera om besöket. Du kommer därefter att kunna upptäcka våra samlingar och utställningar enligt en snitslad bana där du själv väljer takten. I varje rum finns skyltar med information om hur många besökare som får vistas i rummet samtidigt. Vi uppmanar även alla besökare att alltid hålla minst 1,5 meters avstånd till varandra. Handsprit kommer att finnas på flera platser i museet.

Museishop och Museum Bar och Café

Museets shop håller öppen. Vill du handla behöver du göra det innan tiden för ditt besök löper ut. Museum Bar och café är stängt och i nuläget kan vi inte erbjuda någon servering.

Inga visningar eller program i museet

Alla aktiviteter i museet är inställda. Det gäller även guidade visningar och familjeprogram i verkstan. Du hittar digitala aktiviteter på Uppsala konstmuseums Facebooksida

Inga förbokade grupper

I nuläget kan vi varken ta emot förbokade grupper, eller grupper som vill komma på egen hand.

Vi tar emot skolklasser

Skolklasser är välkomna att boka besök. Max 10 barn och två lärare per besök. För att boka ett besök kontakta Andreas Åkerlind, epost: konstmuseum@uppsala.se, telefon: 018-727 25 78

 

 

 

 

 

Uppdaterad: