Familjelördagar 13.00-15.30

Upptäck konsten på museet och skapa själv

Hur mångaälvor, änglar och enhörningar finns det på museet? Kan man göra konst av pinnar eller måla med tejp? Udda veckor betyder familjelördag på Uppsala konstmuseum. Vi inspireras av konsten i huset och skapar i verkstan tillsammans med museets konstpedagoger.

13.00-13.30 familjevisning

13.30-15.30 drop-in i verkstan

Från fem år.
Ingen förbokning
Kostnadsfritt

Staffan Westerberg Bilder foto Pär Fredin

Staffan Westerberg, "Min trädgård utanför Uppsala. Ibland kommer hon som inte finns och slår sig till ro.", akryl på trä, 2013. 
Fotograf: Pär Fredin

2 februari
Knappt synliga figurer. Många vuxna minns barnprogrammet Vilse i pannkakan. Nu visas tusenkonstnären Staffan Westerbergs, Bilder på museet.  Vi fantiserar om små underliga figurer som gömmer sig runtomkring oss och låter dem komma till liv genom att måla dem.

16 februari
Landskap i knallfärger. Höga fjäll, myrar, vidsträckt himmel. Konstnären Roger Metto tillbringar mycket tid i fjällen. Landskapen är som egna universum, små färgexplosioner. Vi inspireras av konstnären och gör målningar i akryl i starka färger.

2 mars
Livliga handdockor. Lillstrumpa och Syster Yster är två livliga raggsockor. Med inspiration av utställning Staffan Westerberg, Bilder gör vi egna handdockor som vi målar, syr och dekorerar.Kanske har du en egen hålig socka att ta med?

16 mars
Min superhjälte. Veronica Brovall gör stora skulpturer i lera med former som sträcker sig ut i rummet. Vi inspireras av dessa. I verkstan skapar vi hjältar med egna krafter. Vi arbetar med lera som vi målar med akryl.

30 mars
Fantastiska flygmaskiner. Vi tittar på Ingolf Kaiser, Vagn för flyende och gör egna flygmaskiner av pinnar och modellera i verkstaden. Vart vill vi åka?

13 april
Underliga änglar. Vi går på jakt efter olika änglar som finns i konstmuseets alla salar och vrår. Vad gömmer de sig? I verkstad målar vi olika flygande sagovarelser som älvor, änglar och enhörningar. 

 

Uppdaterad: