Familjelördagar

Varje lördag är familjelördag på Uppsala konstmuseum. Vi inspireras av konsten i huset och skapar i konstverkstan tillsammans med museets konstpedagoger.

Konstverkstan är en mötesplats där barn och vuxna själva får möjlighet att uttrycka sig i bild och pröva olika material.

Alla familjer med barn från 5 år är välkomna till oss på Uppsala konstmuseum. Varje lördag startar vi 13.00 med en visning och fortsätter med skapande fram till 15.00 i museets ateljé. Från januari till maj får man testa på olika material, jobba med tryckpress och grafik, bygga stad i skokartonger, skapa fantastiska sagoträd och mycket mer. Workshoparna leds av erfarna konspedagoger och konstnärer som förutom svenska kan tala andra språk. Föranmäla krävs ej, det är bara att droppa in mellan 13.00 och 15.00. Allt är avgiftsfritt!

13.00-13.30 visning
13.30-15.00 verkstad

  • Från fem år
  • Ingen förbokning - Drop in!
  • Kostnadsfritt

22/2

Skapa ditt nya rum i en skokartong

Vi tittar på Alexandra Mitlyanskaya videon Babylon och bygger egna rum i skokartonger. 

29/2

Grafikverkstad

Tillsammans tittar vi på Idun Baltzerzens verk Don´t look now och trycker egna grafiska blad i vår verkstad.

7/3

Skulptera med lera

På Uppsala konstmuseum finns en stor samling av Ekeby keramik. Det mest kända föremålet är en elefant. I verkstaden jobbar vi tillsammans med lera och skulpterar elefanter.

14/3

Måla din bästa vän

I utställningen Maj Bring - Detta är jag hittar vi många fina porträtt. Vem är din bästa vän? En flicka, ett gosedjur, en mormor? Minns du hur hen ser ut? I verkstaden målar vi våra vänner som vi minns dem.

21/3

Klippa och klistra en stad.

Konstnären Maj Bring som vi visas nu på museet i flera år jobbade mer kollageteknik. Tillsammans undersöker vi landskapsbilder som hon gjorde med spets och pärlor. I verkstaden skapar vi stadsbilder med papper, tyg, pärlor och paljetter.

28/3

En dräkt till en superhjälte

Tillsammans tittar vi på Shakuntala Kulkarnis skulpturala dräkter i utställningen Unhomed och ritar superhjältedräkter till klippdockor i museets verkstad. 

4/4

Har växter känslor?

Vi tittar på Sara Anstis teckning In a Green Shade och pratar om människans relation till stora och små växter. I verkstaden tecknar vi av olika växtarter som man kan hitta i slottsbacken kring konstmuseet. Vi pratar om deras namn och kanske, hittar på egna benämningar.

11/4

Änglarna på slottet

Viste du att här på Uppsala konstmuseum finns en halvängel? Vi tittar på den tillsammans och fantiserar hur den andra halvan kunde se ut?

 

 

 

 

Uppdaterad: