Skola

Välkommen till Uppsala konstmuseum!

Ladda ner skolprogram våren 2017 här

Våren 2017 kan skolelever få inblickar i Sydafrika och textila installationer genom konstnären Nicholas Hlobo. Ett offentligt konstverk – Jan Svenungssons skorsten – flyttar in och ställer frågor om stad och minne, dröm och verklighet. Hos de båda konstnärerna finns en surrealistisk drömsk ton som öppnar för fantasier. Uppsala konstmuseum förändras också. Vi tar avsked av Universitetets konststudiesamling som flyttar in under eget tak på Museum Gustavianum. Den sista mars blir även avslut för våra slottsvisningar.

Med tydligare fokus på 1900-talets konst fram till vår samtid, ges nya möjligheter till pedagogisk fördjupning. Konsten uppmanar oss att känna, tänka och skapa. Det är en viktig del i vårt ämnesintegrerade skolprogram. Utbudet är gratis för alla förskolor och skolor i Uppsala kommun. Denna termin har varje utställning ett visst antal visnings och verkstadspass, så skynda er att boka! Vi utlovar ett lekfullt, inspirerande och lärande möte med konsten på elevernas egna villkor.

(Konsthistoria)     (Historia)     (Geografi)     (Svenska)     (Samhällskunskap)


VI ERBJUDER

Visningar av utställningar
Här övar vi bildseende och att utveckla språket genom tankar och begrepp med hjälp av konsten.

Verkstadsarbete eller workshopar i utställningarna
I verkstadspassen genereras kunskap genom praktiskt arbete. Vi inspireras av konstnärliga tekniker, frågeställningar i utställningarna och metoder för bildkommunikation. Ofta arbetar vi tillsammans i grupp.

Skapande skola-projekt, temadagar med mera
Uppsala konstmuseum arbetar gärna i längre pedagogiska projekt med enskilda skolor. Vi kan vara med och utforma projekten och förmedla kontakter till konstnärer. Projekten kan starta med ett besök på museet. På vår hemsida hittar du erbjudanden om Skapande skola-projekt.

 

15 september 2016